Kunsttranen

Algemeen

Kunsttranen worden ook wel comfortdruppels genoemd. Steeds meer mensen hebben bewust of onbewust last van droge ogen. Geen enkel oog is hetzelfde en daardoor is de klacht niet met een standaard oogdruppel te verhelpen. Hierdoor leveren wij verschillende soorten kunsttranen. Kunsttranen zijn bedoeld om de ogen meer rust te geven, er zal bij gebruik minder irritatie zijn en de behoefte om in de ogen te wrijven zal afnemen. In de meeste gevallen zullen zulke druppels het probleem niet oplossen, maar verminderen ze de symptomen. Niet alle kunsttranen zijn te combineren met contactlenzen. Vraag daarom aan je specialist welke druppels voor je situatie het meest geschikt zijn. 

Conservering

Wij leveren bij voorkeur producten zonder conserveermiddel. Zo voorkom je bijkomende overgevoeligheidsreacties.

Toepassing

Het succes van comfortdruppels valt of staat met de motivatie van de gebruiker. In aanvang kan het wel een dag of drie duren voor er een merkbaar resultaat optreedt. Ook is preventief gebruik en gebruik met regelmaat veel succesvoller dan gebruik op alleen de probleemmomenten.

Gepatenteerd druppelsysteem

Een van de leveranciers waarmee wij werken maakt gebruik van het COMOD®-Systeem. Dit is uiterst innovatief en een absoluut veilig systeem. 

Dit unieke, gepatenteerd systeem bied je:

 • Gegarandeerde steriliteit
 • Fosfaatvrij
 • Absoluut zonder conserveringsmiddel waardoor het zeer veilig is!
 • Kan tot 6 maanden na opening gebruikt worden
 • Bevat 10 ml = 300 druppels van gelijke grootte
 • Economisch
 • Milieubewust

HYLO-COMOD®

HYLO-COMOD® - Gekozen tot geneesmiddel van het jaar 2007, 2008, 2009, 2010 en 2011! Bewezen doeltreffende bevochtiging bij droge ogen. 

Beschrijving
Langdurige bevochtiging bij matige tot middelmatige vormen van droge ogen. Zonder conserveringmiddel en zonder fosfaten, waardoor erg veilig. Oogdruppels in het COMOD® -Systeem met 0,1 % natriumhyaluronaat, 6 maanden houdbaar.
Geschikt voor contactlenzen
Uitzonderlijk doeltreffend: minder druppelen en meer comfort. Gebruik: Bevochtiging en verzorging van het oogoppervlak bij gevoel van droge ogen.
Wijze van gebruik: 2 - 6 x per dag 

WET-COMOD®

Verfrissing bij vermoeide ogen! Onmiddellijke verfrissing voor vermoeide ogen en lichte klachten van droge ogen. 

Beschrijving
Het bestanddeel povidon imiteert het natuurlijke traanvocht en bevochtigt de ogen bij een gevoel van droogte, vermoeidheidsverschijnselen en irritaties. Het biedt onmiddellijke verlichting, wanneer omgevingsfactoren het oogoppervlak uitdrogen (bv. Bij langdurig beeldschermgebruik of televisie kijken of in ruimten met airconditioning). Oogdruppels in het COMOD® -Systeem. Zonder conserveringmiddel en zonder fosfaten, waardoor erg veilig.
6 maanden houdbaar
Bruikbaar met contactlenzen
Gebruik: Beeldschermen (computer, televisie), Airconditioning, Kunstlicht, Contactlenzen (harde en zachte), Tabaksrook, UV-stralen, Tocht en wind, Warme droge lucht (sauna / radiator).
Wijze van gebruik: 2 - 6 x per dag 

HYLO-PARIN®

Dankzij hyaluronzuur en heparine herstellend en verzorgend. Deze kunsttraan stimuleert celvernieuwing. 

Beschrijving
De combinatie van hyaluronzuur en heparine biedt extra bevochtiging bij droge ogen, welke tegelijkertijd ook chronische irritaties veroorzaken. Bovendien bezitten deze 2 lichaamseigen stoffen herstellende eigenschappen. De combinatie van beide actieve bestanddelen verzorgen een duurzaam herstel van het oogoppervlak. Oogdruppels in het COMOD-systeem met 0,1 % hyaluronzuur en heparine zijn tot 6 maanden na opening houdbaar. Positief effect van heparine op de wondgenezing is experimenteel aangetoond Zonder conserveringmiddel en zonder fosfaten, waardoor erg veilig. Geschikt voor contactlenzen 
Gebruik: Droge ogen met ernstige beschadigingen van het hoornvlies, Droge ogen met irritatie en/of jeuk, Roodheid, Chronische erosies, Keratitis filamentosa, Chemische verbrandingen, Lasogen.
Wijze van gebruik: 2 - 6 x per dag 

HYLO-GEL®

Intensieve en langdurige bevochtiging - Voor zéér droge, chronisch droge ogen of na operaties.

Beschrijving
De verhoogde concentratie hyaluronzuur geeft deze druppel een bijzonder hoge viscositeit. Het bevochtigende effect van HYLO®-GEL is hierdoor duidelijk intensiever en langduriger. Dit verbetert de levenskwaliteit van patiënten met ernstige droge ogen. 

Oogdruppels in het COMOD® -Systeem met 0,2 % hyaluronzuur Tot 6 maanden na opening houdbaar Viscositeit 4 x zo hoog als HYLO-COMOD® Hogere viscositeit voor een langdurige werking zonder vermindering van het zicht Unieke doeltreffendheid Zonder conserveringmiddel en zonder fosfaten, waardoor erg veilig. Geschikt voor contactlenzen 
Gebruik: Extreme vormen van droge ogen, Chronische symptomen van droogte, Postoperatief bv. : refractieve chirurgie, Sjögren syndroom
Wijze van gebruik: 2 - 6 x per dag

HYLO-DUAL®

Voor droge ogen die gepaard gaan met symptomen van een ontsteking of allergie.

Beschrijving
De dubbele werking van hyaluronzuur en ectoïne zorgt voor een intensieve lubrifiëring van de cornea en conjunctiva en voorkomt overmatige verdamping van de traanfilm. De stabilisatie van de traanfilm, vooral die van de lipide laag, verlicht oogirritaties, die hand in hand gaan met de symptomen van een ontsteking of die wordt veroorzaakt door een allergie. Het branderige gevoel en de jeuk in de ogen verdwijnt.

 • Oogdruppels met 0,05 % hyaluronzuur en ectoïne in het COMOD®-Systeem
 • Stabilisatie van de lipidenlaag in de traanfilm
 • Het ectoïne – hydro – complex verminderd ontstekings- en allergische reacties
 • Zonder conserveringsmiddelen en fosfaat
 • Compatibel met contactlenzen

Wijze van gebruik2 - 6 x per dag

VITA-POS®

Bevochtiging en bescherming voor 's nachts. Tijdens onze slaap produceren onze ogen geen traanvocht. Deze zachte oogzalf met vitamine A verhindert dat uw oogoppervlak 's nachts gaat uitdrogen. Vermindering van vastgeplakte oogleden en korstjes bij het ontwaken. 

Beschrijving
Enige oogzalf met vitamine A 3 maanden te gebruiken na opening Zonder conserveringmiddel en zonder fosfaten, waardoor erg veilig. Economisch voordelige tube, tot 300 applicaties 
Gebruik: Extreem droge ogen, Bescherming van het oogoppervlak 's nachts, Postoperatief (blefaroplastiek), Erosies, Keratitis, Anaesthesie
Wijze van gebruik: voor het slapen zalf aanbrengen in het oogzakje.