Glaucoomweek

Categorie: Oogzorg

Van 12 t/m 16 maart is het Wereld Glaucoom Week. De Wereld Glaucoom Week is een jaarlijks terugkerende week waarin aandacht wordt gevraagd voor de chronische oogaandoening glaucoom. Glaucoom is een ernstige oogaandoening aan de ogen die, onbehandeld en zonder dat je dit bemerkt, langzaam blijvende schade veroorzaakt aan de ogen en zelfs tot blindheid kan leiden. In de beginfase van de aandoening merkt de glaucoompatiënt niets, maar kunnen echter al erg gevaarlijke situaties optreden, bijvoorbeeld in het verkeer, omdat het gezichtsveld ongemerkt kleiner is. Het vroegtijdig ontdekken van de ziekte glaucoom is dan ook noodzakelijk.

Geplaatst op 10 March 2019 | Lees meer »

Glaucoom

Categorie: Oogzorg

Glaucoom is een oogaandoening waarbij de oogzenuw beschadigt raakt. De belangrijkste oorzaak hiervan ligt bij een te hoge druk in de oogbol. Door deze verhoogde druk raakt de oogzenuw bekneld en kan zelfs afsterven, waardoor de verbinding van de ogen naar de hersenen blijvend beschadigd. 

Geplaatst op 10 March 2019 | Lees meer »

Vooraankondiging Rodenstock actie

Categorie: Brillen

Veel mensen gebruiken gedurende de dag meerdere digitale devices en schakelen daarvoor veel tussen verschillende kijkafstanden. Dit vergt veel energie van je ogen, omdat je continu moet scherpstellen. Hierdoor kan je last krijgen van vermoeide ogen, hoofdpijn en minder scherp zicht aan het einde van de dag. Zonde! En onnodig als het aan ons ligt.

Geplaatst op 26 January 2019 | Lees meer »

Zachte contactlenzen

Categorie: Contactlenzen

Dit type lens is in bijna alle sterktes leverbaar, zowel met als zonder cilinders. De contactlens heeft ongeveer de grootte van de iris, iets groter. Zodra je deze lens inzet blijft de lens op het oog zitten. Er zal weinig beweging van de lens plaatsvinden. De lens is van een flexibel materiaal gemaakt. Het inzetten en uithalen van deze lenzen doe je handmatig. 

Geplaatst op 3 July 2018 | Lees meer »

Harde contactlenzen

Categorie: Contactlenzen

Harde, zuurstof doorlatende contactlenzen worden ook wel vormstabiele of vormvaste contactlenzen genoemd. Vormvaste lenzen leveren een zeer scherp beeld, voor sommige klanten zelfs een scherper beeld dan met een bril. Ook de vormvaste lenzen hebben veel verbeteringen doorgemaakt, tegenwoordig laten deze lenzen veel meer zuurstof door. Het voordeel van deze lenzen t.o.v. zachte lenzen is dat ze vaak lang mee kunnen en ze zijn niet erg gevoelig voor beschadigingen. De lenzen kunnen 1 tot 3 jaar mee, afhankelijk van het materiaal en de staat van de contactlens.

Geplaatst op 3 April 2018 | Lees meer »

Laura slijpt haar eigen glazen

Categorie: Brillen

Het is zover, de glazen van mijn nieuwe bril zijn binnen en als nieuwe werkneemster moet ik ze zelf slijpen en in het montuur zetten! Dat wordt spannend want dat heb ik natuurlijk nog nooit gedaan.

Geplaatst op 3 April 2018 | Lees meer »
12345