Oogonderzoek bij kinderen
Voor wie is dit bedoeldIn tegenstelling tot andere optiekzaken meten wij kinderen al vanaf 3-4 jaar. Alle kinderen tussen de 2 jaar en de 8 jaar en in sommige gevallen tot 12 jaar, horen bij een orthoptist thuis voor een goed oogonderzoek. Wie doet dit onderzoekDit onderzoek is bij ons mogelijk, omdat hier een orthoptiste werkzaam is. Onze orthoptiste Astrid heeft na haar optometrieopleiding de studie orthoptie gedaan om zich te specialiseren in onderzoek bij kinderen. Het onderzoek is hetzelfde als een onderzoek in het ziekenhuis bij de orthoptist. |
Alternatief voor ziekenhuisbezoek
En orthoptist is meestal gevestigd in het ziekenhuis bij de oogarts. In de meeste ziekenhuizen worden alle kinderen gezien door orthoptisten. Omdat onze orthoptist niet verbonden is aan een oogarts zijn onze wachttijden stukken korter dan in het ziekenhuis. Onze orthoptist heeft een aanvullende cursus gedaan om direct toegankelijk te zijn, waardoor een verwijsbrief van de huisarts niet noodzakelijk is. Waarom zou u bij ons de afspraak maken? Dit omdat het laagdrempelig is, geen wachtkamers, geen zieken mensen in een ziekenhuis, geen witte jas maar wel net zo uitgebreid, profesioneel, specialistisch en niet de plicht tot aanschaf van een bril.
Wanneer maakt u een afspraak
Verminderde resultaten bij het consultatiebureau of de schoolarts. Twijfels over de oogstand, over de oogbewegingen, het zicht of hoofdpijn aan het einde van de schooldag. Een afspraak bij onze orthoptiste kan tegenwoordig ivm de maximaal aantal personen in de winkel alleen op woensdag.
Wat wordt er onderzocht
De samenwerking, oogstand, oogbewegingen, vermogen van scherpstellen en de oogfout, deze laatste zal bepaald worden met behulp van oogdruppels.
Waar houdt u rekening mee
Je zoon of dochter zal gemeten worden met behulp van oogdruppels. Deze oogdruppels hebben als werking dat ze de pupillen groot maken. Dit heeft als noodzakelijk nadelig effect dat de ogen de functie van scherpstellen verliezen gedurende +/- 6uur en gevoeliger zijn voor licht. Wij raden dan ook aan geen nabij activiteiten ( denk aan huiswerk maken, muziekles of knutselclub ) te plannen na het onderzoek.
Na het onderzoek kan er in overleg met jou een behandeling worden samengesteld. Dit kan een bril zijn, oefeningen of oogpleisters om een lui oog te stimuleren.
Neem naar het onderzoek mee: een zonnebril en/of petje, pasje van de zorgverzekering en BSN-nummer.
Wij nemen nog steeds nieuwe patienten aan, houd wel rekening mee met een wachttijd van 3-4 weken. En mocht de afspraak geannuleerd moeten worden, graag 24 uur van te voren.