« Naar blog

Nieuwsbrief eind 2023

Categorie: Brillen

Het einde van het jaar komt weer in zicht, een mooi moment voor een nieuwsbrief. We willen dit in de toekomst ieder kwartaal proberen te doen, om jullie op de hoogte te houden van de nieuwtjes en ontwikkelingen bij ons.

 

Terugblik op het afgelopen jaar

We werken met een klein team en daarom was het extra belangrijk dat we in de zomer even dicht waren om ook zelf op vakantie te kunnen gaan. We hebben ervan genoten en daarom besloten dat we dit erin houden. We hopen op jullie begrip. In december dit jaar zullen we ook gesloten zijn en wel tussen kerst en oud en nieuw. De woensdag na de kerstdagen zijn we er tussen 9.30-11.30 om de brillen die de kerst niet recht gebleven zijn weer even goed te stellen of nog wat en lenzen en vloeistof af te leveren. 

 

Complete Esprit bril op sterkte compleet vanaf 209euro

Een actie met het merk Esprit tot en met 16 december, 1 glas gratis. Vanaf vandaag koop je bij ons een Esprit correctiemontuur waarbij wij 1 voorraad glas gratis geven. Je mag zelf kiezen of je het rechter of het linker glas gratis wilt ????. Een complete enkelvoudige bril wordt dan al mogelijk vanaf 209 euro. Wij leveren dan onze eigen voorraadglazen met hardingslaag en superontspiegeling zolang de voorraad strekt, zowel voor de monturen als het sterktebereik van de glazen. Zeer interessant voor onze lensdragers waarbij de reservebril vaak al redelijk op leeftijd is of gewoon als (extra) verte- of leesbril.

 

Veel meer dan een opticien - oogaslengte meter

Zoals de meesten wel van jullie weten zijn wij niet alleen maar opticien. We maken je bril, helpen met onderhoud en adviseren in je keuze voor een nieuw montuur. Maar we zijn ook contactlensspecialist, optometrist en orthoptist. Daardoor zien wij, voornamelijk op verzoek van de huisartsen, veel ogen ter beoordeling op ooggezondheid. Dit kan zijn voor controle van diabetes, als er bijvoorbeeld te hoge oogdruk is in de familie voorkomt (glaucoom), kinderen vanaf 3 jaar, of als het zicht niet goed te verbeteren is met een nieuwe brilsterkte door bijvoorbeeld staar.

Sinds een half jaar zijn wij in het bezit van een oogaslengtemeter. Mooi scrabble-woord. Maar dat is een apparaat waarmee we de lengte van een oog exact kunnen opmeten. Wij gaan hiermee de komende jaren vooral bij kinderen de lengte van de ogen in te gaten houden en behulp met de juiste brillenglazen en/of lenzen proberen bij te dragen aan een generatie met minder hoge min-sterktes. Hopelijk kunnen we hiermee in de toekomst sterktes boven de min zes vermijden.

 

Margreet begint aan een nieuwe uitdaging

We willen deze brief afsluiten met ons afscheid van Margreet. Voor velen van jullie een bekend gezicht van ons team. Ze heeft namelijk bijna 8 jaar bij ons gewerkt. Ze was onze steun en toeverlaat voornamelijk als werkplaatstechnicus. Ze gaat de optiek verlaten en gaat haar kennis die ze bij ons heeft opgedaan als telefoniste/assistent paramedicus bij een tandarts in Bodegraven inzetten. We wensen haar heel veel plezier in haar nieuwe baan.

Vacature

Hierdoor hebben wij nu een vacature voor een optiekmedewerker of opticien, in de breedste zin van het woord. Zie onze vacature

Geplaatst op 24 November 2023