Goed voorbereid op vakantie

Categorie: Contactlenzen

reservebril

zonnebril (polariserende glazen

lenzen op vakantie -> daglenzen zie blog

 

voorbereid op vakantie:

- auto laat je ook even nakijken voor de vakantie; waarom je bril niet. voorkom losse schroefjes etc.

- ook de zonnebril even goed laten nakijken, zou je ook doen met je caravan uit de stalling. voorkom dat je plotseling je glas kwijt bent

- controleer ruim op tijd of je nog genoeg lenzen en benodigdheden hebt. bestellen kost tijd. daglenzen zonder cilinder hebben we veel van op voorraad.  

neem daglenzen want zie blog;

- reis schoevendraaiertje 

Geplaatst op 1 October 2021 | Lees meer »

Ontspiegelde glazen

Categorie: Brillenglazen

Waarom een brillenglas ontspiegelen?

Door het verschil van lichtbreking tussen glas en lucht ontstaat er op een brillenglas reflecties. Deze reflecties zijn storend voor je als brildrager.

Geplaatst op 1 July 2021 | Lees meer »

Meekleurende glazen

Categorie: Brillenglazen

De naam van de meekleurende glazen is afhankelijk van de leverancier. De meest bekende merknaam is Tansitions®. Maar de leverancier Rodenstock heeft een eigen lijn meekleurende glazen de ColorMatic®. Deze types lijken zeer op elkaar en bieden gelijkwaardige kwaliteit.

Geplaatst op 1 July 2021 | Lees meer »

Multifocale brillen

Categorie: Brillen

Multifocaal wordt ook wel multifocus of varifocus genoemd. Dit zijn glazen met meerdere (=multi) en verschillende (=vario) oplopende sterktes, met de leessterkte in het onderste deel en de vertesterkte in het bovenste deel van het glas. Doordat de sterkte in het glas oploopt kan met op elke gewenste afstand scherp zien.

Geplaatst op 1 July 2021 | Lees meer »

Leesbrillen

Categorie: Brillen

De leesbril is een bril welke gebruikt wordt voor dichtbij. Hier vallen alle activiteiten onder welke plaatsvinden op 30 tot 60 cm. De leesbril maakt het mogelijk om ontspannen en makkelijk dichtbij scherp te zien.

Geplaatst op 1 July 2021 | Lees meer »

Bifocale brillen

Categorie: Brillen

Door het afnemen van het accommodatievermogen krijgen de ogen het op een gegeven moment moeilijker om dichtbij scherp te zien.

Doordat dichtbij moeilijker wordt zijn monofocale glazen met een verte sterkte niet meer voldoende. Er is dan een andere glassoort nodig, bifocaal is een mogelijke oplossing. Dit zijn glazen met twee (=bi) sterktes in een glas. Meestal leessterkte in het onderste segment en de vertesterkte in de rest van het glas. De sterkte van het leesgedeelte wordt vastgesteld aan de hand van de gewenste werkafstand voor nabij. Meestal is dit 40cm. De tussenliggende afstanden (tussen 50cm en 3m) zijn met een bifocaal glas niet scherp.

Geplaatst op 1 July 2021 | Lees meer »
123Last ›