Myopie remmen bij kinderen

Categorie: Oogzorg

Wanneer kinderen in in de groei zijn, groeien ook de ogen mee. Het kan zijn dat kinderen hierdoor myopie, ofwel bijziendheid, ontwikkelen. Bijziendheid betekend dat je van dichtbij goed kunt zien, maar ver weg niet. Dit ontstaat doordat het oog snel groeit en daarbij te lang wordt. Hierdoor wordt het beeld niet meer netjes op het netvlies geprojecteerd, maar ervoor. Dit zorgt ervoor dat je wazig ziet. Met een bril of lenzen met een negatieve sterkte kan het zicht gecorrigeerd worden.

Geplaatst op 13 January 2020 | Lees meer »

Nachtlenzen

Categorie: Contactlenzen

Onze optometristen hebben een speciale cursus gevolg om je van een goed advies te kunnen voorzien wat betreft nachtlenzen. Met nachtlenzen slaap je ‘s nachts.

Geplaatst op 1 October 2019 | Lees meer »

Droge ogen

Categorie: Oogzorg

Over het oog ligt een dun laagje vocht dat het oog beschermd tegen uitdroging en vuil, dit is het traanfilm. Bij elke knipperslag wordt dit laagje gelijkmatig over het oog verdeelt, dit is vergelijkbaar met een ruitenwisser. In de optimale situatie is dit laagje overal even dik en gelijkmatig over het oog verdeeld. Wanneer er te weinig tranen worden gemaakt of de kwaliteit van de tranen niet goed is kan het oog niet goed vochtig gehouden worden en krijg je last van droge ogen. 

Geplaatst op 1 August 2019 | Lees meer »

De voordelen van daglenzen tijdens de vakantie

Categorie: Contactlenzen

De vakantie staat voor de deur en de koffers worden gepakt. Natuurlijk gaan ook de bril en lenzen met alle toebehoren mee. Maar heb je welleens overwogen om voor daglenzen te gaan? In dit blog gaan we in op de voordelen van daglenzen ten opzichte van maandlenzen op vakantie. 

Geplaatst op 6 July 2019 | Lees meer »

Sunny days

Categorie: Brillen

Het is weer zomer en de zon zal de komende tijd flink gaan stralen. Tijd voor een zonnebril dus! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een zonnebril?

Een zonnebril is meer dan alleen een modische accesoire. Het beschermd je ogen ook tegen schadelijke straling van de zon. Naast zichtbaar licht straalt de zon ook andere stralingen uit die wij niet met het blote oog kunnen zien, zoals UV-licht en infraroodstraling. Straling zoals UV-licht kan schadelijk voor je zijn, niet alleen voor de huid maar ook voor de ogen. Het is daarom erg belangrijk je ogen goed te beschermen. 

Geplaatst op 25 June 2019 | Lees meer »

Aangepaste openingstijden zomer 2019

Categorie: Overig

Vakantietijd!

Het is bijna zover: de vakantietijd breekt aan. Daarom willen wij alvast aankondigen dat wij deze vakantieperiode niet helemaal gesloten zijn. Wel hebben wij aangepaste openingstijden.

Geplaatst op 25 May 2019 | Lees meer »
123Last ›