« Naar blog

Multifocale brillen

Categorie: Brillen

Multifocaal wordt ook wel multifocus of varifocus genoemd. Dit zijn glazen met meerdere (=multi) en verschillende (=vario) oplopende sterktes, met de leessterkte in het onderste deel en de vertesterkte in het bovenste deel van het glas. Doordat de sterkte in het glas oploopt kan met op elke gewenste afstand scherp zien.





Er kan onderscheid worden gemaakt in vier categorieën multifocaalglazen: klassieke, moderne, gepersonaliseerde en individuele multifocaalglazen.

In categorie klassieke glazen zitten de glazen met een standaard slijptechniek. Dit zijn vertrouwde multifocale ontwerpen en daarmee een goed product. Vergeleken met de nieuwere glazen zijn er meer vertekeningen.

Onder de categorie moderne multifocaalglazen vallen de instap multifocaalglazen voor de beginnende multifocaal drager, met een goede prijs-kwaliteitverhouding tot een goed multifocaalglas dat in meer situaties een beter kijkresultaat geeft. Deze glazen hebben een goede kwaliteit voor alledaags gebruik. 

In de derde categorie, gepersonaliseerde multifocaalglazen, valt het multifocaalglas welk zeer comfortabel is en het biedt voor alle kijkafstanden een groot, symmetrisch gezichtsveld. Bovendien heb je met dit multifocaalglas een groot zicht op de korte kijkafstand.
Brildragers die graag een bril wensen die helemaal is afgestemd op hun persoonlijke kijkbehoefte, kiezen voor de individuele multifocaalglazen hiermee heb je een uniek multifocaalglas dat helemaal is afgestemd op je persoonlijke kijkbehoefte. Je ziet zeer scherp en het natuurlijk zicht wordt met deze glazen dicht benaderd. Het voordeel van deze technologie is dat de brildrager een rustiger en minder vertekend beeld ervaart. Deze brillenglazen bieden de snelste acceptatie door brede kijkgebieden, een zeer zacht ontwerp en de scherpste afbeeldingskwaliteit op elke afstand. Door extra rekening te houden met de natuurlijke leeshouding, profiteer je van een breder en scherper kijkgebied voor nabij.
 

© Grit Optiek Nieuwerkerk. Alle rechten voorbehouden 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan zolang je de copyright en een werkende link naar deze pagina opneemt.

Geplaatst op 1 July 2025