Contactlens controle

Wanneer controle

Wij zien je graag ieder half jaar op controle met je lenzen, ongeacht het soort lens dat je draagt. Je kunt tijdens de controle hiervoor direct een nieuwe afspraak maken. Ook kun je de mail afwachten met daarin de link om zelf in onze agenda je volgende afspraak te plannen. Bellen of langs komen mag natuurlijk ook, doe dit wanneer je nog ongeveer één maand met de lenzen mag doen. 

Juist bij problemen willen wij je graag zien. Zijn er klachten maar ben je nog niet toe aan de halfjaarlijkse controle dan kun je natuurlijk ook tussentijds je ogen laten controleren. 

Ben je langer dan 6 maanden geleden voor controle geweest, of bij een andere contactlensspecialist en zou je graag een second opinion willen omdat je niet tevreden bent over het huidige product? Dan ben je uiteraard bij ons van harte welkom. Wij zien je dan graag met je huidige contactlenzen in en indien mogelijk met de gegevens van de lenzen. ( deze staan vaak op de doosjes of blisters waarin ze geleverd worden ). 

Waarom controles

De controles zijn van belang om de gezondheid van jouw ogen te volgen tijdens het gebruik van je contactlenzen. Daarom vindt bij ons een controle altijd plaats vóórdat je nieuwe lenzen besteld worden.

Ook als je geen klachten hebt is een controle van belang om lange termijn effecten te registreren en, zo mogelijk, problemen te voorkomen. De controle kan juist hét moment zijn voor je specialist om je te informeren over eventueel nieuwere en/of betere producten waardoor het lensdragen nóg comfortabeler wordt. 

In de basis hebben onze contactlenscontroles als doel dat je veilig, langdurig, comfortabel en klachtenvrij contactlenzen kunt dragen. 

Wat wordt er gecontroleerd

Wij bieden je twee soorten contactlenscontroles.

De korte controle: Tijdens iedere contactlenscontrole is het van belang dat je de contactlenzen minimaal 2 uur van tevoren hebt ingedaan zodat wij je lenzen zo goed mogelijk kunnen beoordelen. Bij een korte controle zullen de volgende punten worden bekeken: De visus, hoe goed kun je zien met je lenzen. Met de spleetlamp wordt de passing en beweging van je lenzen gecontroleerd, tevens wordt er gekeken naar de reactie van het hoornvlies en de bloedvaten op het dragen van de contactlenzen. 

De lange controle: Voor deze controle kom je net als bij de korte controle met je lenzen in op de afspraak. Dan worden in eerste instantie dezelfde onderzoeken gedaan als tijdens een korte controle. Vervolgens krijg je de gelegenheid om je lenzen uit te doen. De controle wordt aangevuld met een oogmeting i.c.m. oogboldrukmeting (met luchtpufje) of controle van je netvlies of controle van de hoornvlieskrommingen door middel van corneatopografie. Afhankelijk van de eventuele klachten zullen je ogen verder gecontroleerd worden aan de hand van de anamnese en optometrische testen.

We streven ernaar om je iedere jaar een korte en een lange controle te geven.  Met onze nieuwe oproepsoftware kunnen we dit samen prima inplannen.