Oogmetingen

Wat gebeurt er tijdens een oogmeting

Een oogmeting bestaat bij ons uit een voormeting en een subjectieve meting (een meting door middel van vraag en antwoord). De voormeting vind plaats in de winkel met behulp van een computer en geeft bij volwassenen een indicatie van oogsterkte, dit is een objectieve meting. Vervolgens wordt er de oogdruk gemeten met een luchtpufje. Hierna zal er een subjectieve meting gedaan worden om de juiste oogsterkte verfijnd op te meten. We bepalen wat je gezichtsscherpte is zonder bril of met je huidige correctie en zullen vervolgens met je bepalen met welke sterkte je nog scherper kunt zien en waarmee je ogen zo goed als mogelijk in balans zijn. Na de oogmeting geven we je een advies betreffende het soort correctie dat je kunt gaan gebruiken. 

Wanneer heb je een oogmeting nodig

Er zijn verschillende klachten welke kunnen samenhangen met oogfouten. De meest voorkomende klachten zijn: wazig zien op afstand en/of nabij. Erg moeten knijpen met de ogen, vermoeidheid, hoofdpijn. Onder het onderwerp klachten kunt je nog meer klachten terugvinden welke kunnen samenhangen met een brilafwijking en je ogen. 

Waar kunt je rekening mee houden

Een oogmeting doen wij vrijblijvend voor je. Wat inhoudt dat we voor de meting zelf geen kosten in rekening brengen. Je betaalt bij ons uitsluitend de aanvullende onderzoeken en het product dat je aanschaft. Wil je de resultaten van de oogmeting op papier mee zonder een aanschaf, dan worden er wel kosten in rekening gebracht.

Om je voldoende aandacht te geven werken wij voor oogmetingen en aanvullende onderzoeken op afspraak. 

Een standaard oogmeting kan bij iedereen worden verricht vanaf 12 jaar. Onder deze leeftijd wordt er eerst bepaald door een van onze medewerkers wie het onderzoek zal verrichten. Jonger dan 10 jaar wordt standaard door onze orthoptist gezien. 


Als je voor een oogmeting komt houd er dan rekening mee dat wij je kunnen vragen naar je lichamelijke gesteldheid en naar de medicatie.
Medicatie en lichamelijke condities welke effect kunnen hebben op je oogfout zijn o.a. diabetes (suikerziekte) zowel met als zonder medicatie, schildklierafwijkingen en zwangerschap. Veel voorkomende oogoperaties welke effect hebben op de brilsterkte zijn staaroperaties ( cataract ), netvliesbehandelingen en hoornvliestransplantaties.