« Naar blog

Sunny days

Categorie: Brillen

Het is weer zomer en de zon zal de komende tijd flink gaan stralen. Tijd voor een zonnebril dus! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het aanschaffen van een zonnebril?

Een zonnebril is meer dan alleen een modische accesoire. Het beschermd je ogen ook tegen schadelijke straling van de zon. Naast zichtbaar licht straalt de zon ook andere stralingen uit die wij niet met het blote oog kunnen zien, zoals UV-licht en infraroodstraling. Straling zoals UV-licht kan schadelijk voor je zijn, niet alleen voor de huid maar ook voor de ogen. Het is daarom erg belangrijk je ogen goed te beschermen. 


Wanneer je in de zomer rondloopt met een zonnebril met donkere glazen, zullen je pupillen groter zijn om meer licht op te vangen. Wanneer deze glazen geen UV-filter hebben, zal er dus meer UV-licht je ogen in vallen. Elke keer dat er UV-licht valt op je netvlies maakt dit de cellen in je ogen een beetje kapot. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoont dat er bij te veel bloodstelling aan UV-licht het risico op staar (cataract) en maculadegeneratie verhoogd. Hier krijg je pas op latere leeftijd last van en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Kinderen zijn nog kwetsbaarder voor UV-licht dan volwassenen. Omdat kinderen grotere pupillen hebben en nog weinig pigment in hun ooglens, zijn ze minder bestand tegen UV-licht. Daarom is het voor kinderen nog belangrijker dat ze een goede zonnebril dragen.

Het hebben van gekleurde glazen alleen beschermen je ogen dus niet. Het is daarom erg belangrijk erop te letten dat je zonnebril ook een goede UV-filter heeft, om je ogen echt te beschermen. Deze filter zorgt ervoor de het UV-licht niet door het glas kan en daardoor ook niet in je ogen komt. 

Wij vinden het erg belangrijk om goed voor je ogen te zorgen. Daarom leveren wij zonnebrilglazen met een goed UV-filter en dezelfde kwaliteit die je gewend bent van onze correctieglazen. Daarnaast hebben wij ook zonnebrilmonturen waarin zonneglazen op sterkte geslepen kunnen worden. Onze medewerkers vertellen je graag over de mogelijkheden.

 

© Grit Optiek Nieuwerkerk. Alle rechten voorbehouden 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan zolang je de copyright en een werkende link naar deze pagina opneemt.

Geplaatst op 25 June 2019