« Naar blog

Werkplekbrillen

Categorie: Brillen

De naam computer- en werkplekbril zegt het al. Met deze bril heb je maximaal rendement op verschillende afstanden. Of je nu leest, aan je computer werkt of overleg hebt met collega’s op de werkvloer, je ogen maken constant bewegingen tussen deze verschillende afstanden. Je hoofd neemt ook continu een andere houding aan om je zo goed mogelijk van uw natuurlijke zichtmogelijkheden gebruikt te laten maken. Dit alles kan zonder een goede ondersteuning erg vermoeiend zijn en hoofdpijn- of nekklachten veroorzaken. 


De bril voor de dynamische werkplek zorgt voor rustig zicht in diepte en in breedte. Als je recht door het glas kijkt zie je op een afstand van 120 tot 150 cm scherp. Kijk je iets lager door het glas ziet u op 60 tot 80 cm scherp. Als je gebruik maakt van de onderzijde van het glas ziet u op 40 cm scherp. Om in de verte scherp te zien zul je de bril moeten afzetten of wisselen met je vertebril. 

Soorten werkplekbrillen

Er bestaan verschillende soorten die een optimaal zichtcomfort bieden in verschillende situaties:


De werkplek bril welke geoptimaliseerd is voor het lezen. Geoptimaliseerd voor lezen en handenarbeid. Gegarandeerd scherp zien tot 90 cm.


Geoptimaliseerd voor het werken op de tussenafstand, zoals de PC. Gegarandeerd scherp zien tot 120 cm. 

 
Geoptimaliseerd voor meer ruimtediepte. Ideaal als u werkt in een winkel of aan een balie. Gegarandeerd scherp zien tot 2 meter.

© Grit Optiek Nieuwerkerk. Alle rechten voorbehouden 
Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan zolang je de copyright en een werkende link naar deze pagina opneemt.

Geplaatst op 1 July 2025