Brillen

Een bril is meer dan alleen een hulpmiddel. Het is ook een modisch product, een accessoire.

Wanneer je een refractie afwijking hebt kun je verschillende correctie mogelijkheden kiezen. Een bril verandert wat aan je uiterlijk, dit kan met het juiste model een mooie aanvulling in je gezicht zijn.

Zo is er voor iedereen een passende bril. Wil je een opvallende of een onopvallende bril. Een modern of een klassiek model. Wij hebben voor elk wat wils. Kijk maar eens in ons merkportfolio.

De keuze van een montuur is erg belangrijk, maar het soort glazen is eigenlijk nog veel belangrijker, je hebt scherp en comfortabel zicht nodig. Voor verschillende kijkomstandigheden zijn er dan ook verschillende kijkoplossingen. Zo is er voor computer en leeswerkzaamheden de werkplekbril. Voor nabij de leesbril. Voor verweg de vertebril. Maar ook zijn er nog vele andere oplossingen denk aan een duikbril, zwembril, sportbril, muziekbril op sterkte ect.

Materialen

Er bestaan diverse materialen waar brilmonturen van gemaakt kunnen worden: kunststof, titanium, edelmetaal, metaallegeringen, buffelhoorn, hout en rubber.

Monturen gemaakt van metaallegeringen worden vaak voorzien van een edelmetalen toplaag. Hiervoor gebruikt men vaak goud of ruthenium. De edelmetalen toplaag is beter bestand tegen huidzuur zodat het montuur langer mooi blijft en werkt ook als buffer tegen allergische reacties tussen de huid van de brildrager en het onedele metaal in de kern van het montuur.