Wanneer contactlenzen

Contactlenzen zijn een ideaal hulpmiddel om de oogsterkte te corrigeren zonder daar een bril voor te dragen. Contactlenzen veranderen je uiterlijk niet, maar je kunt wel scherper zien. 
Een voordeel van contactlenzen ten opzichte van een bril is dat contactlenzen makkelijker in gebruik zijn tijdens het sporten. 
Wil je voor het eerst contactlenzen gaan dragen of wil je naar ons overstappen dan zullen wij bij je een contactlens aanmeting doen. 
Draag je al contactlenzen dan doen wij altijd eerst een controle voordat wij je nieuwe contactlenzen leveren. 

Welke leeftijd

Er is geen echte startleeftijd voor contactlenzen. Over het algemeen houden wij de leeftijdsgrens van 12 jaar aan, dus vanaf de middelbare school is het geen probleem. Bij sommige kinderen kan er al op lagere leeftijd begonnen worden met lenzen, maar er zijn enkele onderdelen die erg belangrijk zijn bij het starten van het dragen van lenzen. Denk hierbij aan discipline en hygiëne. Hoe vaak de lenzen worden gedragen speelt ook een grote rol. 

Er is geen maximale leeftijd voor het dragen van contactlenzen. Veel mensen ervaren wel dat het dragen op een gegeven moment niet meer gaat. 

Sterktes

Er zijn voor bijna alle sterktes contactlenzen leverbaar. Wij kunnen je van hoge plus tot hoge min sterktes leveren, cilindrische lenzen, multifocale lenzen (lenzen met verte- en leessterkte in één). Wel is het zo dat bepaalde oogfouten moeilijker zijn om te corrigeren. Maar in principe zijn er voor ons geen beperkingen wat betreft het leveringsbereik. Dat kan wel betekenen dat de lens een maatwerklens is, waardoor de levertijd langer wordt en er een beperking in materialen is. 

Reservebril

De contactlenzen zijn een prima hulpmiddel om je ogen te corrigeren. Alleen zonder reservebril kunnen er problemen ontstaan. Wij raden iedereen aan die contactlenzen draagt ook een bril te hebben. Dit kan handig zijn voor de ochtend en de avond als je de lenzen niet in hebt. Hierdoor ben je niet verplicht de lenzen de gehele dag te dragen, waardoor de ogen meer rust krijgen. Hoe meer rust de ogen krijgen, hoe langer je van je contactlenzen kunt genieten. 

Contactlensvloeistoffen

Er zijn veel verschillende soorten contactlensvloeistoffen voor onderhoud en bevochtiging verkrijgbaar. Wij leveren altijd de meest recent ontwikkelde vloeistoffen in het A-segment. Zo is er voor iedereen wel een geschikte vloeistof in huis.