Over ons

Wij zijn een zelfstandige optiekwinkel in Nieuwerkerk aan den IJssel, gemeente Zuidplas. Grit Optiek is van oorsprong een lokale keten uit de regio Gouda. En heeft daar al jaren een reputatie opgebouwd als betrouwbaar en kwalitatief hoogwaardige optiekbedrijf. Sinds 1972 bestaat Grit Optiek Nieuwerkerk, de oorspronkelijke eigenaar Jan Grit heeft de winkel doorverkocht aan zijn trouwe medewerker van dit filiaal. Sinds 1994 is Ed Kloosterboer dan ook de eigenaar en bedrijfsleider. Wij zijn als optiekbedrijf aangesloten bij de NUVO verder staan zowel Ed als Astrid geregisteerd in het kwaliteitsregister Paramedici. Ook zijn ze lid van de OVN, ANVC en NVvO. Hierdoor kan je voor alle oogproblemen bij ons terecht. Maar als er oogklachten zijn buiten onze openingtijden, wat niet kan wachten tot de volgende werkdag,  neem dan contact op met je eigen huisarts. 

Bij ons krijg je echt persoonlijke begeleiding want "Een bril van Grit die staat, die zit!" en die slogan maken wij na 40 jaar nog steeds waar.

Wij zijn gepassioneerde optiekers en maken de oogzorg graag toegankelijker door de samenwerking met de huisartsen uit de regio en de samenwerking met oogartsen uit het Oogziekenhuis Rotterdam, IJsselland ziekenhuis en Groene Hart Ziekenhuis. Betaalbare zorg dichtbij huis zonder onnodige wachttijden en wachtkamers, daar staan wij voor.

Vacature: Optiekmedewerker (parttime)

Iemand met interesse in mode, handig, secuur, leergierig en bij voorkeur een achtergrond in de optiek of bezig met een opleiding in deze richting. Die zich goed kan manifesteren op een relatief klein oppervlak in onze knusse winkel. Je begeleidt, informeert en adviseert klanten, je bent het aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten. Je draagt bij aan de klantenadministratie, voorraadbeheer en je vind het interessant om kleine werkplaatstechnieken te leren.

Heb je goede communicatieve en sociale vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal goed, ben je klantgericht, betrokken en kan oplossend denken dan zijn wij op zoek naar jou!

Team Grit

Ed
De eigenaar en oogzorgspecialist. Ed is onze echte werkplaatstechneut. Hij kan de meest lastige breuken in brillen repareren en als het niet te repareren valt weet hij wel een andere oplossing. Door zijn vele jaren optiekervaring handelt hij veel op gevoel waardoor vaak de eerste bril die hij aan je geeft, de bril is die je kiest. Ook op het gebied van contactlenzen heeft hij al veel gezien en meegemaakt, waardoor wij doormiddel van oogfotografie al sinds 2008 onze klanten monitoren om problemen op afstand te houden. Hij wil daardoor soms nogal streng zijn, maar vergeet niet: het zijn wel je ogen waarop je contactlenzen draagt! Die wil je wel gezond houden. Als optometrist sinds 1999 actief met het onderzoeken en beoordelen van je oog op gezondheid en fuctionaliteit. 

Astrid
Sinds 2006 onze oogzorg specialist. Door haar achtergrond als ervaren optometrist en orthoptist is Astrid degene die je helpt met al je oogproblemen. Als optometrist heeft ze 5 jaar in het Oogziekenhuis Rotterdam gewerkt, zelfstandig spreekuren gehouden op het gebied van hoge oogdruk, staar, droge ogen en hoornvliesaandoeningen en in samenspraak met gespecialiseerde oogartsen behandelplannen opgesteld. Als orthopist heeft ze op verschillende locaties ervaring opgedaan waaronder 1 jaar in het Oogziekenhuis Rotterdam. Hier heeft ze veel scheelzienoperaties voorbereid. Baby's, kinderen en volwassenen geholpen bij hun oogspierklachten en de kleintjes onder ons onderzocht en gedruppeld om oogklachten te verklaren. Nu past ze deze ervaring hier bij ons in de winkel toe! Om kennis op peil te houden werkte Astrid afgelopen paar jaar ook een dag op de afdeling oogheelkunde van het IJsselland ziekenhuis.