Soorten contactlenzen

Zachte contactlenzen

Dit type lens is in bijna alle sterktes leverbaar, zowel met als zonder cilinders en ook met leesdeel. De contactlens heeft ongeveer de grootte van de iris, iets groter. Zodra je deze lens inzet blijft de lens op het oog zitten. Er zal weinig beweging van de lens plaatsvinden. De lens is van een flexibel materiaal gemaakt. Het inzetten en uithalen van deze lenzen doe je handmatig.
Lees meer

Harde contactlenzen

Harde zuurstof doorlatende contactlenzen ook wel vormstabiele of vormvaste contactlenzen genoemd. Vormvaste lenzen leveren een zeer scherp beeld, voor sommige klanten zelfs een scherper beeld dan met een bril. Ook de vormvaste lenzen hebben veel verbeteringen doorgemaakt, tegenwoordig laten deze lenzen veel meer zuurstof door. Het voordeel van deze lenzen t.o.v. zachte lenzen is, dat ze vaak lang mee kunnen en ze zijn niet erg gevoelig voor beschadigingen. De lenzen kunnen 1 tot 3 jaar mee, afhankelijk van het materiaal en de functie van de contactlens.
Lees meer

Nachtlenzen

Onze optometristen hebben een speciale cursus gevolg om je van een goed advies te kunnen voorzien wat betreft nachtlenzen. Met nachtlenzen slaap je ‘s nachts.
Lees meer