Oogonderzoeken

Oogmetingen

Een oogmeting bestaat bij ons uit een voormeting en een subjectieve optometrische meting (een meting door middel van vraag en antwoord). De voormeting vind plaats in de winkel met behulp van een computer en geeft bij volwassenen een indicatie van oogsterkte, dit is een objectieve meting. Vervolgens wordt er de oogdruk gemeten met een luchtpufje. Hierna zal er een subjectieve meting gedaan worden om de juiste oogsterkte verfijnd op te meten. We bepalen wat je gezichtsscherpte is zonder bril of met je huidige correctie en zullen vervolgens met je bepalen met welke sterkte je nog scherper kunt zien en waarmee je ogen zo goed als mogelijk in balans zijn. Na de oogmeting geven we u een advies betreffende het soort correctie dat u kunt gaan gebruiken. 
Lees meer

Klachtgericht onderzoek

Voor iedereen die klachten heeft met betrekking tot dubbelzien, wazig zien wat niet (goed) op te lossen is met een bril, het gebruik van prisma's, hoofdpijn, pijn bij oogbewegingen, moeite met scherpstellen na het optreden van een whiplash. 
Lees meer

Netvliescontrole bij diabetes

Bij diabetes Mellitus type II bestaat een verhoogde kans op beschadigingen van de bloedvaatjes die het netvlies van je ogen van bloed voorzien. Op den duur kun je hierdoor slechter gaan zien of zelfs blind worden. Daarom is het van belang dat bloedvatveranderingen op tijd worden opgespoord en behandeld. Met de jaarlijkse netvliesscreening worden afwijkingen opgespoord en in de meeste gevallen is blindheid te voorkomen.
Lees meer

Oogonderzoek bij kinderen

In tegenstelling tot andere optiekzaken meten wij kinderen al vanaf 2 jaar. Alle kinderen tussen de 2 jaar en de 8 jaar en in sommige gevallen tot 12 jaar, horen bij een orthoptist thuis voor een goed oogonderzoek.
Lees meer

Quickscans

Het onderzoek is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in refractiechirurgie, zodat je zonder bril of contactlenzen scherp kunt zien. De behandelingen hiervoor zijn ooglaserbehandeling of implantlenzen. 
Lees meer